Hlavní obsah

Z rozčtvrcení podnikatele byl obžalován jeho bývalý zaměstnanec

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v listopadu překvapil Martina Frühaufa v kanceláři v Chlumčanech na jihu Plzeňska jeho bývalý zaměstnanec. Sedmatřicetiletý majitel firmy FRÜHAUF TRANSPORT po schůzce zmizel a o několik týdnů později našla policie v Berounce už jen jeho kousky. Státní zástupkyně nyní obžalovala z vraždy devětapadesátiletého muže, který měl svého exšéfa zastřelit a tělo po smrti rozčtvrtit.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Za zvlášť závažný zločin je ohrožen trestní sazbou od 10 do 18 let,“ potvrdila v pondělí Právu Václava Brýdová z Krajského státního zastupitelství v Plzni. Podle ní obžalovaný muž od začátku vyšetřování tvrdí, že nic neudělal. „Dál se k tomu odmítl vyjadřovat,“ dodala Brýdová. Motivem mohly být déle trvající rozepře, a to ještě z doby, kdy obviněný muž ve Frühaufově firmě pracoval.

Podle obžaloby přišel podezřelý muž za Frühaufem 5. listopadu po 17. hodině do kanceláře nacházející se v přízemí obytné buňky umístěné v bývalém areálu zemědělského družstva. Na svého bývalého zaměstnavatele měl nejméně dvakrát vystřelit z nelegálně držené pistole a způsobit mu smrtelné zranění. Tělo pak podle policistů odvezl a rozřezal. Z kanceláře vzal s sebou ještě firemní doklady a finanční hotovost určenou na výplaty a nákup pohonných hmot.

Pravou horní končetinu patřící Frühaufovi objevil v polovině prosince v náhonu vodní elektrárny v Nadrybech na severním Plzeňsku její majitel. O měsíc později vydala řeka další část těla, tentokrát nohu uříznutou pod kolenem. Na ni narazil rybář poblíž přívozu v Darové, což je asi šest říčních kilometrů proti proudu od místa prvního nálezu. Zbývající ostatky těla poškozeného ani věci se dosud nepodařilo vypátrat.

Podezřelého muže zatkli kriminalisté letos v dubnu. Při domovní prohlídce u něho našli střelbyschopnou krátkou zbraň, dále zakázané střelivo speciálně upravené ke zvýšení ranivého účinku, ruční granát a pyrotechnické iniciátory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám