Hlavní obsah

Z převážených autobaterií vyteklo 100 litrů kyseliny

Právo, sch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Zhruba sto litrů kyseliny sírové v pátek před polednem uniklo v Přelouči na povrch parkoviště a do zeminy z nákladního automobilu naloženého starými autobateriemi. Látka znečistila asi 40 metrů čtverečních. Případu se ujala pardubická policie.

Foto: Filip Šlapal

Interiér vily Stiassni

Článek

"Na místo okamžitě vyjeli hasiči z Přelouče a Pardubic. Ti po příjezdu zjistili, že autobaterie byly volně uložené v kontejneru, který měl porušenou celistvost dna. Uniklo přibližně sto litrů kyseliny. Část se dostala do zeminy," konstatovala krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči zamezili dalšímu úniku nebezpečné žíraviny do okolí. "Odlévali a zachycovali kyselinu do speciálních barelů," podotkla Horáková. Firma, která zabezpečovala převoz autobaterií, musela rychle dodat nový kontejner. Patrně bude také muset zajistit likvidaci vyteklé kyseliny i dekontaminaci nasáklé zeminy.

Na místo se dostavil i pracovník referátu životního prostředí města Přelouč. Zjišťuje, do jaké míry havárie poškodila životní prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám