Hlavní obsah

Z ostravského staveniště ukradli zloději plechovou maringotku

Právo, Aleš Honus

O tom, že ukrást se dá opravdu cokoliv, svědčí případ, který prověřují kriminalisté v Ostravě. V místní části Dubí někdo v průběhu uplynulých dvou týdnů odcizil plechovou maringotku, která sloužila jako skladiště na staveništi. O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Ukradená maringotka

Článek

„Maringotka sloužila jako sklad. Spolu s ní tak neznámí pachatelé odcizili část uskladněné konstrukce stavebního výtahu a paletu se zámkovou dlažbou a propanbutanovou láhev. Škodu na majetku předběžně vyčíslil šedesátiletý oznamovatel na 37 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Policie nyní hledá svědky, kteří si mohli pachatelů s objemnou kořistí všimnout. „Jakékoli informace případných svědků přijmeme na lince 158 nebo telefonu 974 727 501,“ dodala mluvčí.

Kradou se kolotoče, berušky i palmy

K dalším neobvyklým krádežím, které ostravští policisté v poslední době prověřovali, náleží například krádež kolotoče, polystyrenové figurky imitující slunéčko sedmitečné nebo krádež stovek reklamních plastových kachniček.

„Zvláštní řadu pak tvoří odcizené hudební nástroje, například mandolína, lesní roh, housle a klávesy, ale i krádeže zvířat, například dvou sovic sněžních nebo psů. Z rostlinné říše lze do této kategorie zařadit odcizené bonsaje, palmy i pouštní růže,“ doplnila Holčáková výčet kuriózních krádeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám