Hlavní obsah

Z lynčování řidiče obviněni dva muži, jeden byl hledaný pro krádeže

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dva mladíky ve věku 17 a 18 let obvinila policie v souvislosti s lynčováním řidiče, který na Karvinsku minulý čtvrtek způsobil banální dopravní nehodu. Poté, co auto srazilo a blatníkem lehce zranilo desetileté dítě, které mu vběhlo do jízdní dráhy, vrhli se na řidiče a začali ho bít hlava nehlava. Pak ho ještě okradli.

Článek

Policie kromě toho zjistila, že mladší z obviněných má na svědomí sérii přepadení starších žen. Vyšetřování incidentu ještě pokračuje a policie nevylučuje, že ještě obviní další členy početného příbuzenstva.

Nehoda se stala minulý čtvrtek a podle policie ji zcela jednoznačně zavinilo dítě, které čtyřicetiletému řidiči škodovky vběhlo na čtyřproudové silnici přímo pod kola. Řidiči se podařilo vozidlo ubrzdit, přesto dítě blatníkem srazil a způsobil mu lehké oděrky.

Osmnáctiletý mladík byl již obviněn z ublížení na zdraví, výtržnictví, poškozování cizí věci a také z loupeže, protože řidiči odcizil mobilní telefon.
mluvčí policie

Když řidič vystoupil z auta a mířil k dítěti, objevil se na místě jeho příbuzný, který ho napadl pěstmi a poté i kopanci po celém těle. Po chvíli na místo dorazili další členové rodiny, kteří v útoku pokračovali i poté, co se muž dostal zpátky do svého auta. Po příjezdu policistů napadání skončilo a část útočníků se rozprchla.

V policejní cele skončil ještě v tentýž den nejagresivnější muž. „Osmnáctiletý mladík byl již obviněn z ublížení na zdraví, výtržnictví, poškozování cizí věci a také z loupeže, protože řidiči odcizil mobilní telefon,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že policie už dopadla i jeho o rok mladšího příbuzného. Ten byl přitom obviněn nejenom za napadání řidiče škodovky, ale také z toho, že mu během útoku prohledal automobil a ukradl mu několik balíčků cigaret.

Pátrání trvalo delší dobu

Kriminalisté přitom po tomto mladíkovi pátrali už delší dobu. Už před třemi lety mu soud nařídil ochrannou výchovu a umístil ho do Výchovného ústavu v Ostravě-Kunčičkách, odkud letos v březnu utekl. V té době podle policie přepadl několik žen staršího a středního věku. „Pohyboval se v Karviné, zejména v ulicích městské části Nové Město,“ uvedla mluvčí.

Podle policie v minulých týdnech buď sám, anebo společně s patnáctiletým kamarádem přepadl pět žen, z nichž nejstarší má 73 let. Na svědomí má také přepadení prodavačky novinového stánku na karvinském vlakovém nádraží. „Krádeží se dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Karviné pravomocným rozsudkem z října 2009 odsouzen pro trestný čin krádeže k trestu odnětí svobody nepodmíněně v délce trvání 20 měsíců," dodala Viačková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám