Hlavní obsah

Z krádeže kabelky v tramvaji se zloděj v Brně neradoval dlouho. Zasáhl projíždějící řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchapřítomnost i odvahu projevil 35letý řidič, který v polovině dubna v Brně zasáhl proti zloději, který vyběhl z tramvaje s uloupenou kabelkou. O případu informovali policisté ve středu a zveřejnili i video zachycující krádež.

Krádež v tramvaji v BrněVideo: Miroslav Homola, Novinky

 
Článek

K incidentu došlo krátce po poledni, řidič projíždějící kolem Židovského hřbitova uslyšel křik a viděl mladíka, jak utíká a z dámské kabelky, kterou držel v ruce, vyhazuje věci. Bylo slyšet i volání „chyťte zloděje“.

„Řidič zastavil u starší ženy, která křičela o pomoc. Ta mu potvrdila, že byla v tramvaji okradena,“ popsala policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Policii musel zavolat sám

Muž ve vozidle začal podezřelého pronásledovat, po pár minutách ho dojel, vyběhl z auta a mladíka zadržel. Přihlížející pak požádal, aby zavolali policii. „Bohužel nikdo nereagoval. Muž tedy podezřelého zaklekl, tak aby se mu uvolnila jedna ruka, mohl vytáhnout mobilní telefon a přivolat policii,“ popsala mluvčí.

Student v Ostravě pomohl přepadenému dítěti. Předtím ho netečně míjely desítky lidí

Krimi

Dvacetiletý mladík putoval do policejní cely. Byl obviněn z krádeže a z neoprávněného opatření platebního prostředku a za mřížemi může skončit až na dva roky.

„Statečnému muži, který dopadl pachatele, děkujeme. Jsme rádi, že jsou lidé, kteří nejsou lhostejní k tomu, co se kolem nich děje. Není třeba se vrhat do nebezpečí, ale i okamžitým oznámením klidně anonymně na tísňovou linku můžete velmi pomoci,“ doplnila Petra Hrůzová.

Lupič s inzulínovým perem přepadl pumpu v Praze. Zpacifikoval ho pohotový svědek

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám