Hlavní obsah

Z hořící ocelokolny s veterány a senem na Mladoboleslavsku se ozývaly výbuchy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřivno

Rozsáhlý požár ocelové haly likvidovali v noci na pátek hasiči na Mladoboleslavsku. Plameny zachvátily stavbu, ve které bylo uskladněné seno a zaparkovaná řada aut, mezi nimi také veteránská vozidla. Zevnitř se ozývaly výbuchy, zásah se nakonec obešel bez zranění. Vyšetřovatelé spočítali škodu na dva miliony korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ocelové haly na MladoboleslavskuVideo: HZS Středočeského kraje

 
Článek

Hasiči vyrazili k požáru po hlášení na tísňovou linku krátce po 21. hodině, cílem byla obec Hřivno nedaleko Chotětova na Mladoboleslavsku.

Na Mělnicku shořel rodinný dům, škoda pět milionů

Krimi

Jako prvotní měli hasiči informace o hořícím stohu v zemědělském areálu, na místě se ale ukázalo, že plameny zachvátily velkou ocelovou halu o půdorysu 70x30 metrů. Hořelo hlavně uvnitř.

Foto: HZS Středočeského kraje

Na Mladoboleslavsku hořela hala o půdorysu 70x30 metrů.

„Hasiči zpočátku nasadili dva vodní proudy na ochlazování pláště haly a hledali způsob, jak se dostat dovnitř, protože všechny vchody byly uzamčené. K objektu byl také špatný přístup, neboť po oblevě byly příjezdové cesty značně rozbahněné,“ popsal prvotní svízel mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Požár auta v hale na Mladoboleslavsku poškodil drahé stroje, škoda 50 milionů

Krimi

Zhruba polovinu haly zabíralo seno, v druhé části bylo zhruba dvacet různých traktorů a nákladních i osobních vozidel, včetně několika veteránů.

Foto: HZS Středočeského kraje

Kromě sena byla v hale auta včetně veteránských vozidel.

„Ozývaly se i exploze, zřejmě pneumatik a palivových nádrží,“ zmínil mluvčí. Když se hasičům podařilo dostat dovnitř, našli několik propanbutanových lahví, které pak venku ochlazovali.

Na Blanensku hořela stodola, zásah komplikoval mráz

Krimi

Zhruba hodinu po půlnoci se podle Holomčíka podařilo sehnat nakladač na vyvážení sena, později lokalizovali hasiči samotné ohnisko hoření.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár na Mladoboleslavsku

„Podle vyšetřovatele vznikla požárem škoda za dva miliony korun, hodnoty ve stejné výši se hasičům podařilo uchránit. Na objasnění příčiny vzniku požáru spolupracujeme s kriminální policií, na místo bude povolán i kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání hořlavin,“ dodal mluvčí.

Foto: HZS Středočeského kraje

V hale byla také veteránská vozidla.

Požár i samotný zásah hasičů se podle Holomčíka obešel bez zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám