Hlavní obsah

Z cisterny po nehodě u Soběslavi vyteklo devět tisíc litrů mléka

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor
Aktualizováno

Jihočeští profesionální hasiči likvidovali tisíce litrů rozlitého mléka na silnici a okolní louce u obce Mlýny na Soběslavsku. Právu to řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Z cisterny vyteklo devět tisíc litrů mléka

Článek

„Původně jsme dostali žádost od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) o pomoc při likvidaci asi tisíce litrů mléka, které vyteklo na komunikaci. Když profesionální jednotka ze stanice Soběslav dorazila na místo, zjistila, že jde o 9000 litrů, což je téměř veškerý obsah cisterny,“ uvedla Matějů.

Mléko se rozlilo nejen na silnici, ale především na blízkou louku, kde ho zadržel sníh. Hasiči okamžitě zabezpečili místo nehody a samotnou cisternu proti požáru. Naštěstí nedošlo k úniku provozních kapalin.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Z cisterny vyteklo devět tisíc litrů mléka

Ve spolupráci se starostou obce byla na místo povolána technika na odbagrování kontaminovaného sněhu a vlastník kamiónu zajistil techniku k vyproštění cisterny. „O tom, jak se bude postupovat při likvidaci mléka, rozhodne pracovník ČIŽP, který už vyrazil na místo nehody,“ upřesnila Matějů.

Reklama

Výběr článků

Načítám