Hlavní obsah

Z centra Liberce evakuovali 5000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Policisté v pondělí v podvečer kvůli podezřelému plastovému kufříku nalezenému před obchodním domem Forum uzavřeli na více než dvě hodiny dolní centrum Liberce a evakuovali asi 5000 lidí. Omezena byla doprava. Na místo byl povolán pyrotechnik, který ale v kufříku nic neobjevil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Policisté kvůli podezřelému plastovému kufříku nalezeném před obchodním domem Forum uzavřeli dolní centrum Liberce a evakuovali asi 5000 lidí.

Článek

„Volně položený plastový kufřík o rozměrech 40 krát 50 centimetrů našli městští strážníci na lavičce před pekárnou Bláha v 17:20,” uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová s tím, že na místo nálezu byl povolán pyrotechnik.

Z preventivních důvodů museli lidé opustit část dopravního terminálu MHD ve Fügnerově ulici, obchodní centrum Forum i další obchody a domy ve spodní části centra.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pyrotechnik zkoumá podezřelý kufřík

Mluvčí dopravního podniku Martina Poršová uvedla, že omezení se dotýkají provozu na páteřních tramvajových tratích: „Tramvaje jezdící od Jablonce končí ve Fügnerově ulici, tramvaje na trase z Horního Hanychova zajíždí do vozovny, odkud cestující dále do Lidových sadů vozí náhradní autobusy.”

Autobusové linky jezdí bez omezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám