Hlavní obsah

Z brutální vraždy dívky je podezřelý její kolega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neznámý pachatel zavraždil v úterý ráno mladou zaměstnankyni pražské firmy. Pětadvacetiletou dívku dvakrát střelil do hlavy na chodbě společnosti v Komárkově ulici na pražském Chodově. Policie v souvislosti se zločinem vyhlásila pátrání po jejím 31letém kolegovi Davidu Mattauschovi.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"Krátce po 7. hodině oznámil občan Prahy 4 na linku tísňového volání, že slyšel střelbu v sídle firmy. Policisté po příjezdu na místo nalezli zaměstnankyni firmy, která nejevila známky života," informovala Novinky mluvčí pražské policejní správy Iva Knolová.

Po policistech dorazil také lékař, který konstatoval, že dívka zemřela po dvojitém výstřelu do hlavy. "Výjezdová skupina začala vyšetřovat trestný čin vraždy," pokračovala Knolová.

Nepřímým svědkem tragédie se stal jeden z kolegů zavražděné, který slyšel střelbu a krátce poté ji spatřil na chodbě v tratolišti krvi. 

Hlavním podezřelým je kolega z práce 

"Policisté sestavili několik vyšetřovacích verzí a již vytipovali pravděpodobného pachatele," dodala odpoledne Knolová s tím, že se jedná o kolegu zavražděné. Policisté po jednatřicetiletém Davidu Mattauschovi vyhlásili pátrání. Varují, že je vysoce nebezpečný a je ozbrojený legálně drženou zbraní. "Zatím nemůžeme vyloučit, že se pokusil opustit Prahu a skrývá se na odlehlém místě," zakončila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám