Hlavní obsah

Z auta zřejmě vypadl lékařský přístroj za 300 tisíc

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Po ztraceném lékařském přístroji k obnově srdeční činnosti, takzvaném defibrilátoru, pátrá od počátku týdne policie. Zbrusu nový přístroj v hodnotě 300 tisíc korun pravděpodobně vypadl při převozu z nákladního automobilu někde mezi Paskovem na Frýdecko-Místecku a Sedlišti na Novojičínsku.

Článek

"Defibrilátor je samostatně a bez odborné manipulace nepoužitelný," upozorňuje policejní mluvčí Miroslava Šálková případné spekulanty, kteří by snad zamýšleli nalezený přístroj zpeněžit.

Řidič zásilkové služby převzal zásilku 17 defibrilátorů z USA před týdnem v Šenově na Novojičínsku. Doručit je měl soukromé firmě OMS-Zoll ze Sedlišť. Firma ale obdržela o jeden přístroj méně a obrátila se na policii. Ta muže nejprve podezřívala ze zpronevěry.

"Z jeho výslechu však vyšlo najevo, že kvůli své neopatrnosti zřejmě špatně uzavřel nákladový prostor vozidla a jednu z krabic ztratil během cesty," informovala Šáílková. Policie prosí případné nálezce, kteří by na trase mezi Paskovem a Sedlištěm našli krabici s přístrojem, aby ji zanesli na nejbližší policejní oddělení, případně nález oznámili na linku 158.

"Jde o krabici bílé barvy s nádechem do modra o rozměrech 40x40x50 centimetrů. Na ní je velký nápis ZOLL a adresa firmy z USA," dodala mluvčí. 

Reklama

Výběr článků

Načítám