Hlavní obsah

Výtahový násilník dopaden

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Severočeští kriminalisté v úterý zadrželi muže, který od května letošního roku v Čechách napadl a znásilnil nebo se pokusil znásilnit především ve výtazích minimálně osmnáct žen. V severních Čechách jde zatím o sedm případů. Podezřelý muž se při výslechu k trestné činnosti přiznal.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Jde o 29letého muže z Děčínska, který má vazby na Pardubicko, odkud pochází a kde žije jeho rodina. Nikde nepracuje a už v minulosti se dopouštěl majetkové a násilné trestné činnosti. Podezřelému, který byl během úterý obviněn z trestného činu znásilnění, hrozí až osmileté vězení. O jeho vzetí do vazby rozhodne soud," sdělila v úterý Jarmila Hrubešová ze severočeského policejního ředitelství.

Muž přitom na oběti číhal hlavně ve výtazích a vyžadoval od nich různé sexuální praktiky. První případ se stal už začátkem srpna.

Hledá další oběti

Policie v průběhu vyšetřování této závažné trestné činnosti získala i několik tipů od veřejnosti. Všechny informace policisté prověřili a děkují za ně. "Zároveň ale prosíme další ženy, které byly tímto pachatelem napadeny nebo jinak kontaktovány, aby se se svým svědectvím obrátily na policii. Podezřelý se v některých případech představoval jako Jiří Doležal," upřesnila policistka.

V následujících týdnech bude obviněný muž podroben znaleckému zkoumání. Dále se budou vyhodnocovat zajištěné stopy a další důkazní materiál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám