Hlavní obsah

Vykolejil rychlík Junák, výhybkář se zhroutil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JINDŘICHŮV HRADEC

V Jindřichově Hradci vykolejil ve čtvrtek před 10:00 rychlík Junák z Plzně do Brna. Podle prvních informací policie měl být zraněn strojvedoucí, ten však utrpěl pouze odřeniny. "Problémy má ale výhybkář, zhroutil se," sdělil Novinkám mluvčí jindřichohradeckých policistů Jaroslav Beran. Právě chyba výhybkáře nehodu zřejmě způsobila.

Foto: Letní barokní festival

Závěrečná slavnost Letního barokního festivalu, který po celé léto oživuje památky v Plzeňském kraji, se odehraje v Manětíně.

Článek

"Nikdo ze 60 cestujících nebyl zraněn," řekl mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. Nehoda se stala v místech, kde se kříží úzkokolejná rozchodná trať se standardní. Způsobilo ji pravděpodobně selhání pracovníka Českých drah. "Přehodil výhybku na úzkokolejnou trať a rychlík následně vykolejil," řekl Novinkám Kučera.

Poškozená je lokomotiva a první vagón. Škoda na lokomotivě a vagónech činí zatím 300 000 Kč. Na kolejích jde o 100 000 Kč. Vzhledem k rozsahu nehody bude doprava přerušena zřejmě na celý den.

Na standardní trati je výluka mezi Jindřichovým Hradcem a Jarošovem nad Nežárkou. Úzkokolejka je mimo provoz v úseku Jindřichův Hradec - Bystřice. Náhradní autobusová doprava je zajištěna.

V jižních Čechách na trati mezi Číčenicemi a Volary se nedávno srazily dva osobní vlaky. Nehoda u Blanice na Strakonicku si vyžádala dva mrtvé, patnáct těžce a šestnáct lehce zraněných. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Srážka vlaků na Strakonicku má druhou oběť

Vážná železniční nehoda, která se stala minulý týden na trati mezi Bavorovem a Blanicí na Strakonicku, si vyžádala druhou oběť. Právo o tom informoval primář...

Výběr článků

Načítám