Hlavní obsah

Muž zasáhl na Pelhřimovsku partnerku a její dceru paralyzérem, skončil ve vazbě

– Pelhřimov
Novinky, kub

Případ dlouhodobého týrání ženy a jejích dětí vyšetřují kriminalisté v Pelhřimově na Vysočině. Podezřelý muž oběti podle policie psychicky terorizoval a zastrašoval je násilím, nakonec na ně zaútočil elektrickým paralyzérem a injekční stříkačkou. Policie muže obvinila a soud ho poslal do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle kriminalistů týral 40letý muž svou partnerku a ohrožoval i její dvě mladistvé dcery. „Psychicky ji týral, nadával, ponižoval a dále jí zastrašoval násilím. S ženou takto jednal i v přítomnosti jejích dvou dcer, které také slovně napadal,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Stanislava Miláčková.

Žena po jednom z incidentů zavolala na tísňovou linku. Policisté pak muže vykázali z domu a obvinili ho z týrání a ohrožování výchovy dítěte. Soud mu následně zakázal chodit do bytu a na šest měsíců mu také zakázal kontakt s ženou a jejími dcerami.

Agresor ale soudní zákaz na konci října porušil. „Ve večerních hodinách vyčkal, až žena přijede ze zaměstnání domů¨, a v momentě, kdy otevřela dveře, vtrhl dovnitř a na ženu zaútočil elektrickým paralyzérem a injekční stříkačkou,“ popsala mluvčí.

Manželku probudil ranami do obličeje

Krimi

Ženu paralyzérem několikrát zasáhl, podařilo se jí ale vysmeknout. Pak stejným způsobem napadl i její dceru. „Napadené ženě se naštěstí podařilo přivolat telefonem pomoc a muž z místa utekl. Policisté oběma napadeným ženám ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která je převezla na ošetření do nemocnice,“ upřesnila Miláčková.

Policie násilníka vypátrala a rozšířila obvinění z týrání o maření výkonu úředního rozhodnutí a porušování domovní svobody spáchané se zbraní. Soud pak muže na návrh policie poslal do vazby.

„Obviněný muž byl již v minulosti několikrát soudně trestaný, a to za různorodou trestnou činnost. V pěti případech z devíti mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody. Z toho posledního se vrátil v březnu roku 2018,“ dodala mluvčí s tím, že muži hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám