Hlavní obsah

Vyjednavač neuspěl, na násilníka udeřila zásahová jednotka

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

Zásahová jednotka policistů zachránila ve středu třiapadesátiletou ženu v Hranicích na Přerovsku, kterou v jedné tamní provozovně ohrožoval nožem její stejně starý bývalý druh. Způsobil jí zranění.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Muž vstoupil dopoledne okolo desáté hodiny na náměstí 8. května do provozovny a uzamkl za sebou dveře. Uvnitř byla jeho bývalá družka, které zabránil v tom, aby místnost opustila. Ohrožoval ji přitom dlouhým nožem, který si s sebou přinesl,“ popsala Právu ve čtvrtek počátek případu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ženu podle ní muž psychicky deptal, na její prosby a pláč, aby ji pustil, vůbec nereagoval a nožem ji zranil na pravé ruce. Způsobil jí řeznou ránu. „Svou bývalou družku přitom stále přesvědčoval, aby se k němu vrátila a obnovila s ním předchozí vztah,“ uvedla mluvčí.

Nakonec se přesvědčování změnilo na vyhrožování a agresor ženě tvrdil, že ji zabije, a nejen ji, ale také sebe. Policisté na místo přivolali vyjednavače, kterému se však nepodařilo pachatele přesvědčit, aby ženu propustil a nechal ji svobodně odejít.

„Za pomoci lsti se nakonec podařilo odlákat mužovu pozornost a ženu ze zajetí dostala zásahová jednotka, která využila tohoto okamžiku a násilím za použití beranidla vyrazila dveře. I když se násilník aktivně bránil zadržení, policisté ho pod pohrůžkou použití střelné zbraně a dalších donucovacích prostředků zpacifikovali. Následně byl převezen na policejní služebnu,“ poznamenala Zajícová.

Muž byl obviněn z vydírání, nebezpečného vyhrožování, omezování osobní svobody a nebezpečného pronásledování. Hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi. „Policisté zjistili, že obviněný ženu slovně atakoval výhružkami, obtěžováním a vyhledáváním její osoby již od září letošního roku,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám