Hlavní obsah

Vyděrač Coca-Coly odešel s nižším trestem

PRAHA

S o dva roky nižším trestem odešel ve čtvrtek od pražského vrchního soudu Anastas Stanev, který vydíral českou pobočku společnosti Coca-Cola, že otráví její výrobky, pokud nedostane 10 miliónů korun. V odvolacím řízení tak dostal definitivní šestiletý trest vězení.

Foto: Aleš Plevka

Betlém s malovanými figurínami bude ozdobou náměstí po celý měsíc

Článek

Vyšší instance dnes pozměnila výši trestu pro bulharského občana, který žije legálně v České republice, s odůvodněním, že se o vydírání pouze pokusil a dosud nebyl trestně stíhán. Navíc u něj policie žádné jedy nenašla.

Stanev vinu popírá

Podle záříjového rozsudku pražského městského soudu, který Stanevovi udělil osm let vězení, obžalovaný zasílal prostřednictvím internetu výhrůžné zprávy. Nejprve požadoval tři milióny, v dalších mailech však částky stále zvyšoval a nakonec chtěl až deset miliónů.

Policie jej dopadla díky tomu, že ze svého mobilního telefonu volal na linku, kterou firma zřídila speciálně pro vyděrače. Číslo přitom mohl znát pouze člověk z vedení firmy, policie a samozřejmě vyděrač. Stanev se k činu nikdy nepřiznal a vinu popíral.

Firma se k žalobě nepřipojila, protože jí nevznikla žádná škoda. Bezpečnostní opatření podle vyjádření jejích zástupců byla dostatečná a údajně nebylo možné nápoje otrávit. Proti dnešnímu verdiktu se již nelze odvolat.

Reklama

Výběr článků

Načítám