Hlavní obsah

Vulgární člen vězeňské služby nezvládl předjíždění a donutil zastavit dodávku

– Liberec
Novinky, kub

Policie vyšetřuje případ agresivního člena vězeňské služby, který v osobním autě na Liberecku donutil na silnici zastavit řidiče dodávky. Agresor tvrdil, že mu šofér dodávky znemožnil několik kilometrů předtím předjetí. Muž pak před dodávkou za jízdy brzdil a na řidiče mával z okénka služebním průkazem.

Agresivní člen vězeňské služby na LibereckuVideo: TV Nova

 
Článek

Incident z pondělí minulého týdne zaznamenal šofér dodávky na palubní kameru. Na případ upozornila o víkendu televize Nova, jejíž server Tn.cz v pondělí informoval, že se agresivní řidič sám přihlásil policii a jedná se o instruktora Akademie Vězeňské služby ČR.

„Jedná se o zaměstnance Vězeňské služby ČR. Považujeme to za selhání jednotlivce. S takovým chováním se neztotožňujeme a důrazně se od něj distancujeme,“ potvrdila informaci Novinkám mluvčí služby Petra Kučerová.

Na videozáznamu je vidět, jak se osobní auto snaží předjet dodávku, kvůli svedení silnice do jednoho pruhu ale musí přibrzdit a zařadit se. O zhruba deset kilometrů dál pak řidič šoféra dodávky donutil zastavit přibrzďováním, přičemž mával služebním průkazem.

Inspekce obvinila policistu za zákrok pistolí proti řidiči v Plzni

Krimi

Když vystoupil, řidiče dodávky slovně hrubě napadl. „Mám chuť tě vytáhnout z auta a rozbít ti držku,“ obořil se na šoféra, který se ptal, jestli je muž od policie. „Vymlátit ti zuby, je mi to jedno,“ dostalo se mu odpovědi.

Policejní mluvčí Ivana Baláková potvrdila, že se nejedná o policistu a muž se sám policii po zveřejnění videozáznamu přihlásil. „Jeho jednání jsme vyhodnotili jako přestupkové a postoupíme spisový materiál jeho nadřízenému do řízení o kázeňském přestupku," sdělila Baláková.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která má také na starost protiprávní jednání členů bezpečnostních složek, se případem na rozdíl od informací v reportáži nakonec zabývat nebude. „Podle prvotního posouzení jsme vyhodnotili, že celou záležitost přenecháme v kompetenci vězeňské služby,“ sdělila Novinkám mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Tentokrát hasičský dobrodruh: V civilním autě s majáky zastavil v Praze řidiče

Krimi

Instruktor jako důvod svého chování šoférovi dodávky řekl, že ten měl brzdit. „Když víte, že vás někdo předjíždí a už tam nemá jinou možnost, tak jste měl podle zákona přibrzdit," rozčiloval se.

Podle dopravního odborníka Romana Budského je to nesmysl. „Není to pravda. Nesmíme ani omezit řidiče v pruhu, do kterého přejíždíme," řekl Tn.cz Budský.

Reklama

Výběr článků

Načítám