Hlavní obsah

Vtipálek vytopil základní školu, škoda je 200 tisíc

– Plzeň
Právo, pab

Pořádné překvapení čekalo v pondělí ráno personál základní školy v Horní Bříze na Plzeňsku. Školník, který přišel do práce jako první, tam našel doslova spoušť. Byly vytopené učebny, šatny a další místnosti. Dílo zkázy pak ještě dokreslovaly rozbité obrazy, nástěnky a pomalovaný nábytek. Podle policie ve škole řádil výtržník.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Do budovy se dostal oknem. V několika umývárnách a záchodech zaplnil odpady v umyvadlech a pisoárech a následně pustil vodu, která přetekla, rozlila se po podlaze a protekla přes stropy do dalších poschodí školy,“ uvedl policista Jan Koželuh.

Vtipálek dále ucpal zámky dveří u některých kabinetů. „Způsobil škodu přibližně 200 000 korun. Případ jsme kvalifikovali jako trestný čin poškození cizí věci, za který zatím pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal Koželuh.

Podle mluvčí hasičů Pavly Jakoubkové dosahovala voda v objektu asi 10 centimetrů. „Hasiči ji odčerpali a otevřeli dveře kanceláří, kde byl poškozen zámek,“ dodala Jakoubková.

Kdo ve škole řádil a jaký byl jeho motiv, starosta města Vojtěch Šedivec s jistotou neví. „Nějaké teorie a úvahy máme, ale zatím o nich nebudeme veřejně mluvit. Necháme tomu ještě nějaký čas,“ prohlásil starosta. Podle něho je téměř vyloučené, aby šlo o dospělého člověka. „Mohl to být někdo ze současných nebo bývalých žáků,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám