Hlavní obsah

Vrtulník letěl pro zraněného koloběžkáře

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Vrtulník českobudějovické Letecké záchranné služby musel ve čtvrtek kolem jedné odpoledne transportovat těžce zraněného koloběžkáře, který havaroval na asfaltové silnici u Bližní Lhoty nedaleko Horní Plané na Českokrumlovsku. O vážné nehodě muže se dozvěděli první záchranáři horské služby a okamžitě vyrazili na místo.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Během jízdy na rovince najel na kámen, prorazil přední pneumatiku a přepadl přes řídítka. Přestože dopadl na hladký asfalt, utrpěl otevřenou zlomeninu levého předloktí, vyrazil si dva zuby a přes nos měl krvácející tržnou ránu,“ popsal Právu nehodu Václav Cypro, z Horské služby na Šumavě.

Dodal, že mezitím, co muži poskytovali základní ošetření, dorazil na místo i vůz záchranky z Volar a po chvíli přistál silnice vedle i vrtulník z Českých Budějovic. Jeho posádka koloběžkáře transportovala k dalšímu ošetření do krajské nemocnice v Budějovicích.

„Vyzývám návštěvníky hor, aby věnovali při jízdě na jakémkoliv dopravním prostředku pozornost povrchu cesty nejen na těžkých horských cestách, ale i na obyčejných asfaltkách. Zároveň je žádám, aby používali ochranné pomůcky, tedy přilby, rukavice či loketní a kolenní návleky,“ uvedl náčelník Horské služby na Šumavě Michal Janďura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám