Hlavní obsah

Vraždil v pečovatelském domě, s mrtvolou pak týden bydlel

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Před ostravským krajským soudem v pondělí stanul důchodce Wolfgang Kunčar, který je obžalovaný z vraždy svého kamaráda, u nějž bydlel načerno v Domě s pečovatelskou službou v Ostravě-Hrabůvce. S mrtvolou, uloženou ve vaně pak ještě bydlel celý týden až do svého odhalení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí obžalovaného Wolfganga Kunčara do soudní síně.

Článek

Konflikt mezi oběma muži byl podle státního zástupce Víta Legerského ovlivněn vypitým alkoholem.

„Obžalovaný kuchyňským nožem bodl svého spolubydlícího do hrudníku. Napadený přepadl do vany, kde ho útočník nechal svému osudu. S mrtvolou pak sdílel byt asi týden. Na naléhání sousedů, kteří si všimli, že muž z bytu nevychází, se na místo dostavily sociální pracovnice, které mrtvého našly ve vaně,“ řekl Legerský.

Skutečnost, že na vraždu v jednom z bytů v pečovatelském domě se přišlo až po týdnu, je způsobena tím, že zavražděný muž nebyl odkázán na pravidelný dohled lékaře nebo pečovatelky. Chodil sice o berlích, protože měl jednu nohu kratší, ale byl schopen se sám o sebe postarat.

U soudu Kunčar pouze řekl, že souhlasí s tím, co se stalo. Pak odmítl vypovídat. Soudce poté přečetl jeho výpověď z policejního protokolu, ve kterém útok detailně popsal. S kamarádem, který ho u sebe nechával přespat, měl podle svých slov řadu sporů. V osudný den oba ve velkém popíjeli alkohol.

"Už byl studený..."

„Byl v koupelně, čural do umyvadla a pořád křičel, kam jsem dal tu flašku. Vzal jsem nůž a bodl jsem ho. Pak jsem se ještě napil a usnul jsem. Když jsem se probudil, šel jsem do koupelny, ale on už byl studený,“ řekl Kunčar policistům před vzetím do vazby.

O několik měsíců později si pak ale vyžádal nový výslech, ve kterém všechno popřel. Tvrdil, že přiznání si na něm vynutil vyšetřovatel, který ho měl dokonce při výslechu fyzicky napadnout. „Říkal, že se musím přiznat, že jsem to udělal já,“ vypověděl Kunčar do protokolu.

Na dotaz soudce, zda by nechtěl k rozporům ve svých předchozích výpovědích něco říct, Kunčar nereagoval. Hlavní líčení bude pokračovat v následujících dnech výslechy svědků a soudních znalců. Rozsudek zřejmě bude vynesen v průběhu tohoto týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám