Hlavní obsah

Vraťte želvu, natočila vás kamera, vzkázalo muzeum v České Lípě otci rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Kuriózní případ zmizení želvy řeší pracovníci Vlastivědného muzea v České Lípě, navíc postupují ne zcela obvyklým způsobem. Přes sociální síť oslovili muže, kterého natočila bezpečnostní kamera, když strčil zvíře do kapsy. Incident popsali jako únos a otci od rodiny dali lhůtu k vrácení želvy. Když na to nedojde, bude na řadě „nepříjemná cesta“ řešení situace.

Foto: Facebook / Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Želví expozice v českolipském muzeu

Článek

Incident se stal již před měsícem, muzeum o něm v pondělí informovalo na svém Facebooku. Na případ upozornila ČTK.

„V neděli 6. srpna v 11:11 hodin došlo v našem muzeu k únosu vodní želvy. Želva byla unesena přímo z bazénu na Rajském dvoře tříčlennou rodinou. Vše je dobře zdokumentované a doložené na kamerových záznamech,“ napsali lidé z muzea.

„Dovolujeme si proto vyzvat dotyčného otce rodiny v klobouku, který želvu unesl v pravé kapse svých khaki kalhot, aby želvu vrátil (třeba i anonymně) do 20. září,“ dodali pracovníci muzea s tím, že by byli neradi nuceni k řešení případu jinou, pro podezřelého nepříjemnou cestou.

Agresivní želvy v Chorvatsku pokousaly už 15 lidí

Evropa

Co by takovou variantou řešení mělo být, pracovníci muzea nenaznačili. Nabízí se ale spolupráce s policií, ta zatím o případu neinformovala, muzeum rovněž nepublikovalo k incidentu zmíněné video.

Českolipské muzeum sídlí v historické budově augustiniánského kláštera založeného roku 1627 Albrechtem z Valdštejna. Živé vodní želvy jsou tématem jednoho ze vzdělávacích programů ekoporadny, celkem má být v muzeu patnáct těchto živočichů.

Chovatelé z Domažlicka nelegálně obchodovali s chráněnými želvami

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám