Hlavní obsah

Vrátil se z vazby, doma ho zavraždila přítelkyně

Rozsudek smrti si nad sebou nevědomky podepsal muž stíhaný za těžké ublížení na zdraví, když vyměnil vazbu za elektronický náramek na noze. Svobody si totiž moc neužil, po návratu domů mu po jedné z mnoha hádek jeho přítelkyně bodla nůž do krku a on na místě zemřel. Útočnici potrestala justice deseti lety vězení za vraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Brněnský krajský soud, který případ posuzoval, popsal soužití dvojice obývající jeden z bytů na ubytovně v brněnské ulici Cejl jako „italskou domácnost v její nejvyhrocenější podobě“.

Jsem taky grázl. Asi 14 dní předtím jsem ho píchla nožem do krku, ale nedošlo k vážnějšímu zranění
odsouzená

Obžalovaná sama uznala, že na divokém soužití měla svůj podíl. „Hádali jsme se, je pravda, že i já sama jsem ho provokovala. Já sama jsem taky grázl. Asi 14 dní předtím jsem ho píchla nožem do krku, ale nedošlo k vážnějšímu zranění. Jindy jsem ho kousla do nosu,“ přiznala před soudem podle rozsudku, který má Právo k dispozici.

Osudný večer v polovině loňského března došlo mezi partnery k další hádce. „Dal mi facku, já mu ji vrátila. Řekl, že jsem kurva, potom jsem vzala nůž a bodla jsem ho,“ popsala osudový moment obžalovaná.

Hluk v domě rozčílil na Nový rok staršího muže. Když si stěžoval, soused ho bodl

Krimi

„On řekl, že je to vážné, svalil se na zem a začal chroptět,“ dodala obžalovaná.

Hned po útoku zavolala záchranku a snažila se partnerovi pomoci. Nůž ale přeťal tepnu pod klíční kostí, takže nebylo možné ránu zaškrtit, muž tak do několika minut vykrvácel.

U soudu už žena prosila o odpuštění s tím, že je jí vše líto, bezprostředně po činu však na tísňové lince tvrdila, že neví, co se vlastně stalo.

Nůž přeťal tepnu pod klíční kostí, takže nebylo možné ránu zaškrtit, muž do několika minut vykrvácel

„Kromě rozrušení ze situace, kdy před ní umíral její druh, je z hovoru patrné, že poškozený velmi rychle ztrácí vědomí, silně krvácí z tepny na krku, operátorce linky sděluje, že neví, jak se přihodilo zranění poškozeného, že ona jej nezranila, že již tak přišel z venku a že ona za nic nemůže,“ stálo v rozsudku.

Senát v čele se soudcem Romanem Kafkou nakonec ženě udělil trest na samé spodní hranici sazby za vraždu.

Podivná vánoční vražda mafiánovy družky v Bratislavě. Pachatel hned spáchal sebevraždu

Zahraniční

„Poškozený neměl prakticky žádnou šanci na přežití s ohledem na nemožnost okamžitého stlačení krvácející tepny pod klíční kostí. Motivem byl okamžitý zlostný afekt plynoucí krátkodobě z aktuálního slovního a fyzického konfliktu s poškozeným, který dlouhodobě plynul z jejich patologického soužití,“ konstatoval Kafka.

„Dlouhodobý partnerský vztah obžalované a poškozeného lze označit jako patologický a svou povahou přímo přispívající ke spáchání trestného činu. Vrátíme-li se k osudnému večeru, tak konflikt, který se mezi nimi odehrál, se bohužel nijak zvlášť svým průběhem nelišil od řady předchozích. Použití nože jako útočného nástroje bylo zcela nadbytečným,“ dodal soudce.

Podezřelé úmrtí v pečovatelském domě na Blanensku, policie šetří vraždu

Krimi

Verdikt brněnského soudu posvětil na konci loňského roku i odvolací Vrchní soud v Olomouci, verdikt je tak pravomocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám