Hlavní obsah

Vrahem podnikatelky z Jihlavy byl exmanžel

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Podnikatelku v Jihlavě zastřelil vloni před Vánocemi její exmanžel, učinil tak bez cizí přítomnosti a sám pak spáchal sebevraždu. S takovým výsledkem v těchto dnech definitivně skončilo vyšetřování případu, který šokoval střelbou na ulici za bílého dne obyvatele klidné jihlavské čtvrti. Informovala o tom v pátek policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Slavíčkova ulice v jihlavské části Bedřichov, kde se odehrála vražda.

Článek

Kriminalisté ukončili prověřování případu vraždy ženy v Jihlavě, ke které došlo v pátek 15. prosince kolem čtrnácté hodiny v Jihlavě na ulici Slavíčkova. K 71leté řidičce šedého nissanu, která na ulici zastavila, dojel červený vůz Hyundai a muž za jeho volantem po stažení okénka na ženu šestkrát vystřelil. Čtyři střely našly cíl v ženině těle, zraněním podlehla na místě i přes okamžitou pomoc kolemjdoucích a záchranky.

„Již z prvotního pověřování vyplynulo, že ze spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i Policie České republiky. Na základě závěrů důkladného prověřování se nám podařilo prokázat, že pachatelem tohoto násilného trestného činu byl skutečně bývalý ženin partner,“ potvrdila policejní mluvčí.

Podezřelý 63letý muž, který z místa činu ujel, spáchal v noci z pátku na sobotu u Medlešic na Chrudimsku sebevraždu. Někdejší partneři v životě i v podnikání se po neděli měli setkat před soudem, podrobnosti z pozadí případu však policie zveřejnit odmítla.

Vyšetřovatel 18. června prověřování v dané věci ukončil a vydal usnesení o odložení věci. „Z průběhu rozsáhlého prověřování nevyplynuly žádné skutečnosti, které by svědčily o tom, že by v osudný den v době spáchání vraždy s mužem cestovala v osobním vozidle ještě nějaká další osoba,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám