Hlavní obsah

Vrah sousedky měl tři nelegálně držené zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HLUČÍN

Devětašedesátiletý muž, který včera odpoledne přímo uprostřed panelového sídliště v Cihelní ulici v Hlučíně zastřelil svou o třicet let mladší sousedku, dnes zemřel na následky střelných poranění, která si sám způsobil. Policisté v jeho bytě našli 3 nelegálně držené zbraně, informovala tisková mluvčí ostravské policie Soňa Bradáčová.

Foto: archiv zámku

Bílá paní loučeňská

Článek

Muž po své sousedce, na kterou si počkal za prodejnou potravin, včera odpoledne pětkrát vystřelil z nelegálně držené zbraně ráže 6,35 milimetrů. Důvodem vraždy byly podle svědků dlouhodobé sousedské spory. Žena zraněním i přes zásah lékařů na místě podlehla.

Pachatel se po činu zabarikádoval ve vlastním bytě a odmítal s policisty komunikovat. Na místo byla přivolána zásahová jednotka a policejní vyjednavač. Asi hodinu po vraždě bylo z mužova bytu slyšet několik výstřelů.

Policisté se proto rozhodli pro zásah a násilně do bytu vstoupili. Muže nalezli v tratolišti krve. Střelil se do oblasti hlavy další nelegálně drženou zbraní, tentokrát ráže devět milimetrů. S vážnými poraněními byl převezen na specializované pracoviště ostravské fakultní nemocnice, kde v sobotu před šestou hodinou ranní zemřel. Policisté zjistili, že muž měl celkem tři nelegálně držené zbraně.

Důvodem vraždy byla hlasitá televize

Podle dosavadního šetření byly příčinou skutku dlouhodobé sousedské spory. "Včera si nahlas pustila televizi a takhle to dopadlo," řekl jeden ze svědků události. Podle svědků se matka dvou dětí těsně před střelbou zastavila u stánku s novinami, pak pokračovala směrem domů.

"Viděl jsem i toho vraha, předběhl nás a pak se ozvaly ty rány. Myslel jsem, že děcka mají prázdniny, a tak bouchají petardy," doplnil další svědek, který pak už našel jen bezvládné tělo.

Tragédie otřásla celým sídlištěm. Lidé vycházeli z domu, postávali kolem místa vraždy. "Měli by mu dát pořádnou nakládačku a zavřít ho," říkali.

Reklama

Výběr článků

Načítám