Hlavní obsah

Vodák srazil na jezu rybáře a zranil ho

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ KRUMLOV

Nepříjemný zážitek si odnesli v uplynulých dnech dva milovníci vody v jižních Čechách. Jindy poklidné soužití vodáků a rybářů na českých řekách zaznamenalo trhlinu poté, co na jednom vltavském jezu srazil kanoista rybáře. Ten se po úrazu musel podrobit operaci. Policie vodáka podezřívá ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Článek

"Dvaatřicetiletý kanoista z Prahy srazil na jezu jedenapadesátiletého rybáře, který na okraji chytal ryby. Kanoista sice rybáře hlasitě upozorňoval na svůj nájezd na jez, srážce se už ale zabránit nepodařilo. Rybář z Českobudějovicka sice na volání zareagoval, vyhnout se projíždějící lodi se mu už ale nepodařilo," uvedla policejní mluvčí Jana Kameníková.

Při srážce utrpěl rybář poranění levé nohy, které se vyžádalo následnou operaci. Muž se bude s úrazem léčit nejméně tři měsíce. "Policisté již zahájili trestné řízení s vodákem za ublížení na zdraví," doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám