Hlavní obsah

Vlaky mezi Prahou a Ostravou jezdí kvůli srážce člověka jen po jedné koleji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při střetu s vlakem zemřel v pátek večer člověk na trati mezi Brandýsem nad Orlicí a Ústím nad Orlicí. Provoz na železničním koridoru by asi 1,5 hodiny přerušen, poté byl pro dálkovou dopravu obnoven po jedné ze dvou traťových kolejí. České dráhy to uvedly na sociální síti X .

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Na místo vyjela dvě naše vozidla. Můžeme potvrdit, že se jednalo o zranění neslučitelná se životem,“ řekla ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Podle Českých drah člověka pohybujícího se v kolejišti srazil osobní vlak jedoucí z Kolína do České Třebové. Okolnosti nehody se vyšetřují. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že místo srážky je v prostoru veřejnosti nepřístupném.

Vlaky dálkové dopravy vyčkaly ve vhodných stanicích nebo byly odkloněny přes Havlíčkův Brod. Pro regionální dopravu České dráhy zavedly náhradní autobusovou přepravu v úseku Choceň - Ústí nad Orlicí a zpět.

Plameny z vlaku vyšlehly hned po srážce, ukazuje video. Policie stíhá řidiče polského kamionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám