Hlavní obsah

Vlaku na Berounsku začaly hořet brzdy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořovice

Požár vagonu vlakové soupravy likvidovali hasiči v Hořovicích na Berounsku. Kvůli zásahu muselo být evakuováno padesát cestujících. Provoz na frekventované trase mezi Prahou a Plzní nakonec nemusel být omezen.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár vagonu v Hořovicích.

Článek

K požáru došlo ve středu kolem 20. hodiny na nádraží v Hořovicích. „Před příjezdem jednotek došlo k evakuaci přibližně 50 osob z vlakové soupravy. Zaměstnanci dopravní společnosti duchapřítomně odpojili lokomotivu, protože hořel vagon hned za ní,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Plameny zasáhly vagon na dvou místech na brzdovém obložení. Hasiči je zlikvidovali pomocí přenosných přístrojů, podvozek vagonu pak chladili vodou a situaci monitorovali termokamerou.

V Praze začal za jízdy hořet vlak, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

Krimi

„Při evakuaci se na ruce zranil stevard, kterého na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby, transport do nemocnice nebyl nutný. Nikdo další zraněn nebyl,“ dodal mluvčí.

Provoz na frekventované trati mezi Prahou a Plzní nebylo nutné omezit, protože se zásah odehrál na nádraží. Příčinu a okolnosti hoření hasiči vyšetřují, škodu zatím neupřesnili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám