Hlavní obsah

Vlak na Příbramsku smetl sanitku, převážený pacient zemřel

Novinky, ok, jap
Příbram
Aktualizováno

Na přejezdu v Čenkově na Příbramsku se ve čtvrtek ráno střetl osobní vlak s převozovou sanitkou. Sedmaosmdesátiletý pacient i přes resuscitaci zemřel, spolujezdkyně řidiče byla převezena s lehkým zraněním do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na Příbramsku smetl sanitkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Čenkov leží u Jinců severně od Příbrami. Nehoda se stala na železničním přejezdu se světelnou signalizací před osmou hodinou ráno.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vlak se srazil na přejezdu se sanitkou.

„Srazila se sanitka s osobním vlakem. Hasiči jednoho člověka z auta vyprostili a resuscitovali,“ řekla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V havarované sanitce zemřel pacient.

„Jeden člověk na místě zemřel. Řidič sanitky zraněn nebyl, jeho spolujezdkyně utrpěla zhmožděniny od pásu a byla převezena do nemocnice v Hořovicích. Nebyla to sanitka záchranné služby Středočeského kraje,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle mluvčí policie Moniky Schindlové zemřel převážený pacient. „Policisté momentálně zjišťují jeho totožnost. Ve vlaku jelo asi 25 lidí a nikdo z nich včetně strojvedoucího zranění neutrpěl,“ uvedla Schindlová s tím, že příčiny nehody policie vyšetřuje.

Pro cestující z vlaku byla objednána náhradní autobusová doprava. Podle webu Českých drah byl provoz obnoven kolem 11:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám