Hlavní obsah

Vlak na Olomoucku tlačil po srážce auto 150 metrů

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici skončila v neděli ráno řidička osobního auta Citroen C3 poté, co se na železničním přejezdu na Olomoucku střetla s vlakem. Ten auto tlačil před sebou ještě zhruba 150 metrů. Se zraněním byla do nemocnice převezena i jedna cestující z vlaku.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vlak auto dotlačil daleko od místa nehody.

Článek

Nehoda se stala kolem 7:00 „Řidička auta jela ve směru od Bystrovan na Velkou Bystřici a najela na železniční přejezd v době, kdy zde projížděla vlaková souprava ve směru od Olomouce na Velkou Bystřici. Došlo ke střetu, po kterém vlak tlačil auto asi ještě 150 metrů před sebou, než úplně zastavil,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při nehodě podle ní došlo ke zranění řidičky a cestující z vlaku. Obě ženy byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci. V době srážky bylo ve vlaku 13 osob včetně strojvedoucího a průvodčí.

„Podle prvotních informací z místa a výpovědi svědků bylo světelné a zvukové signalizační zařízení na přejezdu v době srážky aktivní. Při nehodě nedošlo k poškození obecně prospěšného zařízení. Její okolnosti jsou předmětem šetření policistů,“ doplnila Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám