Hlavní obsah

Vlak na Brněnsku zapálil někdo z cestujících, tvrdí dráhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příčinou požáru vlaku ve Vranovicích na Brněnsku nebyla podle Českých drah závada na voze. Na svědomí jej má někdo z cestujících. Právu to sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Hasiči ale zatím na viníka neukázali.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Bez zdroje

Ve Vranovicích hořel vlak

Článek

„Podle naší aktuální informace byla vyloučena technická závada požáru, ohnisko mělo být uvnitř kabiny, tedy zřejmě cizí zavinění. Mohlo jít například o kuřáka, který tam odhodil nedopalek třeba do koše, kde se vznítily odpadky – papírové ručníky,“ uvedl mluvčí.

Pro České dráhy je významné, že problémy nevznikly z důvodu technického stavu vozu, ale cizím zaviněním. Zda mělo jít o nedbalost, či úmysl, už mluvčí nespecifikoval.

Na Brněnsku hořel vlak. Plameny šlehaly z toalet

Krimi

„Vyšetřovatel ještě případ neuzavřel, takže z našeho pohledu je příčina požáru stále ještě předmětem šetření,“ mírnil vyjádření Českých drah mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Škodu na voze zatím hasiči vyčíslili na 1,2 milionu korun, plameny v podstatě znehodnotily celý interiér osobního vagonu.

Požár vypukl ve čtvrtek ráno v posledním voze osobního vlaku mířícího z Hustopečí do Brna. Hasičům byl nahlášen v 8:18 hodin. Hořící souprava zastavila ve Vranovicích na Brněnsku, kam dorazili hasiči, kteří pak v dýchací technice plameny uhasili.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Bez zdroje

Ve Vranovicích hořel vlak

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám