Hlavní obsah

Viník úniku chemikálií v Plzni, při kterém zemřeli tři lidé, je mezi oběťmi

– Plzeň

Za únik toxických látek v areálu firmy Suez v Plzni-Skvrňanech loni v červnu, při kterém zemřeli tři její zaměstnanci, nebude nikdo potrestán. Podle závěru vyšetřovatelů havárii způsobila lidská chyba, viník je však mezi oběťmi.

Únik sirovodíku v PlzniVideo: HZS Plzeň

 
Článek

„Porušil bezpečnostní předpisy,“ potvrdila Právu šéfka plzeňských žalobců Ivana Hostašová s tím, že policie nyní případ odložila, protože není koho trestně stíhat. Plzeňští kriminalisté případ prověřovali pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení.

Muž jako jediný z kolegů přežil únik chemikálií v Plzni: Přišel jsem do práce a probral se na jipce

Domácí

V areálu společnosti, která se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů, tehdy unikly toxické látky z čističky, konkrétně siřičitan a sirovodík ve vysokých koncentracích. Únik tehdy zasáhl sedm lidí, čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich týž den v nemocnici zemřeli, další podlehl těžkým zraněním o den později. Záchranáři vyhlásili hromadné postižení osob. Obyvatelé v okolí únik neohrozil, nebezpečné látky se nedostaly do kanalizace.

Čtvrtého muže ze Skvrňan se podařilo zachránit

Krimi

Luděk P. byl jedním ze čtyř dělníků, kteří skončili v nemocnici v bezvědomí. Jako jediný z nich přežil. K samotné události si toho moc nepamatuje. „Přišel jsem do práce a pak jsem se probral na jipce v nemocnici. Bylo to ještě ten den kolem šesté večer. Koukal jsem jako blázen, kde to jsem. Vůbec jsem netušil, co se stalo. Doktoři mi řekli, že jsem byl intoxikovaný po nadýchání chemikálií ve firmě,“ uvedl už dříve Luděk P.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči zasahovali v plzeňské firmě, kde unikl sirovodík

Od lékařů dostal také informaci, že společně s ním skončili v nemocnici jeho tři kolegové. „Hned jsem se ptal, jak jsou na tom. Řekli mi, že leží na jiných odděleních. Že nepřežili, jsem se dozvěděl až druhý den. To mě šokovalo. Byli to kamarádi. Při mně asi stál ten pravý svatý,“ dodal muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám