Hlavní obsah

Vietnamec v supermarketu napadl bezdomovce a rozdupal mu hlavu, tvrdí obžaloba

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Až na 18 let za mřížemi může skončit Vietnamec Quoc Thang Hoang (27), který letos v březnu podle obžaloby brutálně napadl v pasáži obchodního domu Albert v Chebu 66letého bezdomovce. Ten na následky zranění v nemocnici zemřel. Případ začal v úterý projednávat Krajský soud v Plzni.

BEZ KOMENTÁŘE: Vietnamec Quoc Thang Hoang u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ze spisu vyplývá, že agresor muže nejprve pěstí srazil k zemi a pak mu dupal na hlavu. Několik minut trvající útok utnul až pracovník ostrahy, který musel použít teleskopický obušek. Podezřelý z místa odešel, později ho zadrželi policisté, kteří mu v dechu naměřili přes dvě promile alkoholu.

Za brutální vraždu dvouleté dívky potvrdil soud muži 18,5 roku

Krimi

Obviněný cizinec se zdržuje v České republice od roku 2007 a nikde nepracuje. V minulosti byl odsouzen za obchodování s drogami. K napadení muže v obchodním domě uvedl, že s ním měl konflikty už v minulosti. Ten den to vyvrcholilo tím, že si vzájemně nadávali a začali se prát. „Když jsme se strkali, tak zakopl o schod a upadl na zem. Není pravda, že jsem mu dupal na hlavu, pouze jsem do něj jednou nebo dvakrát zezadu kopnul,“ tvrdil Vietnamec po zahájení trestního stíhání.

Před soudem odmítl obžalovaný vypovídat. „Nikde nepracuji, nemám žádný příjem. Jen se toulám venku, žiju na ulici,“ řekl.

Předseda senátu Jan Špeta obžalovaného upozornil, že jeho jednání může být posouzeno podle přísnější právní kvalifikace s ohledem na zvlášť surový způsob provedeného útoku. V tom případě by cizinec mohl dostat za vraždu i výjimečný trest.

Podle svědkyně mu dupal na obličej

Útoku přihlíželo několik svědků. „Nejprve do toho muže strkal, pak mu dal facku a srazil k zemi. Potom ho začal kopal do hlavy. Křičela jsem na něho, ať toho nechá. Vůbec na to nereagoval, naopak pravou nohou mu začal dupat na obličej. Ten napadený jen chrčel a tekla z něho krev,“ vypověděla žena, která v té době uklízela veřejné toalety.

Alkoholový večírek skončil brutální dvojnásobnou vraždou. Všechno jsem zapomněl, řekl obžalovaný

Krimi

Soudní znalci potvrdili, že napadený muž zemřel v důsledku pohmoždění a otoku mozku. Uvedli, že během útoku došlo k rozlomení lebeční kosti.

Podle psychologů je obžalovaný muž afektivně výbušný, i na malé podněty reaguje extrémně a jen těžko se dokáže ovládat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám