Hlavní obsah

VIDEO: V Lysé vypadl z jedoucího vlaku tříletý chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LYSÁ NAD LABEM
Aktualizováno

Tříletý chlapec vypadl v sobotu krátce po poledni z jedoucího rychlíku v Lysé nad Labem. Utrpěl pouze lehké zranění. Vrtulník ho převezl na další vyšetření do nemocnice v Praze-Motole, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Článek

Mluvčí nemocnice Eva Jurinová řekla, že chlapec byl hospitalizován s tržnými ranami a pohmožděninami na celém těle. V tuto chvíli je ve stabilizovaném stavu a podrobuje se dalším nezbytným vyšetřením včetně CT hlavy, hrudníku a břicha, uvedla Jurinová.

Důvody pádu chlapce z vlaku při rozjezdu jsou předmětem vyšetřování, které právě začíná, sdělil mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Podle prvních zjištění a výpovědí jel v vlak v daný okamžik rychlostí 70 – 75 km/h. Cestující i vlakvedoucí ČD v podstatě ve stejný okamžik zatáhli za záchrannou brzdu a přivolali pomoc. Chlapec cestoval s větší skupinou blízkých a nebyl v okamžiku pádu na místě sám.

Rychlík jedoucí na trase Ústí nad Labem - Kolín byl sestaven ze starších vozů, které nedisponují blokováním dveří a centrálním zavíráním. Jsou takto schváleny pro provoz v ČR, uvedl Kubala.

Nehoda se stala několik minut po poledni. Na místo vyjela rychlá zdravotnická pomoc z Lysé nad Labem, rychlá lékařská pomoc z Nymburka a operační středisko vyslalo i leteckou záchrannou službu z Prahy.

"Chlapec podle záchranářů utrpěl pouze tržnou ránu na hlavě a oděrky a odřeniny po těle, byl při vědomí a oběhově stabilní," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám