Hlavní obsah

VIDEO: Mladíci si natočili ubíjení strakapouda kladivem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUŘIM

Tři mladíci z Kuřimi natočili brutální video, na kterém kladivem ubíjejí strakapouda. Video doplnili ironickým komentářem a umístili na internet pod názvem Johny a ptáček. Teď jim za to hrozí až rok vězení.

Článek

Strakapoud už byl pravděpodobně mrtvý, takže přímo o týrání se nejednalo. Podle Zdeňky Horáčkové z Ligy na ochranu zvířat ale chlapci nemohli stoprocentně vědět, jestli žije nebo ne. "Tímto chování týrání minimálně propagovali.“

Video mladíci doplnili nevkusnými větami. "Některé záběry mohou být drastické, proto se na ně všichni dívejte až do konce,“ okomentovali chlapci záběry. Na závěr mrtvého strakapouda naservírovali na papírový talíř s hořčicí a krajícem chleba.

"V dnešní době nemají děti vůbec vypěstovaný vztah ke zvířatům. Je to dané i tím, že je k tomu nevedou rodiče. Děti jsou citově frustrované a agresivní a vztek si vybíjejí na bezbranných tvorech," uvedla psycholožka Marcela Bendová z psychologického oddělení brněnské fakultní nemocnice.

Všichni chlapci se pod video podepsali. Dědeček kameramana Jiří Milbachr ale popřel, že by jeho vnuk měl s touto brutalitou něco společného. "Nechci, aby byla naše rodina s tímto nějak spojována. Podepsat se pod to video mohl každý,“ dodal Milbachr.

Hrozí jim až rok za mřížemi

Případem se začala zabývat i policie. "Zahájili jsme trestní stíhání na neznámého pachatele. Pokud by se potvrdilo, že strakapouda utýrali, hrozí jim roční vězení,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Zároveň dodal, že hlavní aktér videa je známá firma. "Máme ho v databází pro nějaké výtržnosti,“ dodal Mergental.

Na Brněnsku to není za poslední měsíc první podobný případ. Před 14 dny umlátili dva náctiletí chlapci teprve tříměsíční kotě motykou. Tělo mrtvého kotěte potom ještě zapálili. K týrání se oba přiznali, trest jim ale nehrozí, protože ani jednomu z nich nebylo ještě patnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám