Hlavní obsah

VIDEO: Kontrolovaný řidič ujížděl policejní hlídce, ta na vůz střílela

Novinky, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JINDŘICHŮV HRADEC

V noci z pátku na sobotu proběhla na Jindřichohradecku policejní akce zaměřená na řidiče. Rutinní kontroly se změnily v drama, když jeden z kontrolovaných řidičů začal hlídce ujíždět. Policisté použili i zbraně, ujíždějící vůz skončil po honičce v poli.

Článek

„V průběhu dopravně bezpečnostní akce byl v obci Deštná kontrolován řidič osobního motorového vozidla značky Rover. Ten se při zastavování u hlídky znenadání znovu rozjel. Trochu se opřel do služebního auta a začalo pronásledování," řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Řidič nereagoval ani na světelná či zvuková znamení. Po dvou varovných výstřelech, na které řidič také nereagoval, směřoval policista střelbu do zadní části vozidla. Asi po 10 km pronásledování ujíždějící řidič nezvládl řízení a skončil v poli.

"Byl zadržen a dechová zkouška u něj ukázala 1,09 promile alkoholu v dechu,“ doplnil Beran.

Policisté se při akci zaměřili na neukázněné řidiče, kteří požili alkohol, drogy a také na technický stav vozidel. Do akce bylo zapojeno 26 policistů, kteří pochytali 9 řidičů s alkoholem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám