Hlavní obsah

Větrný poryv sfoukl na Břeclavsku náklaďák ze silnice

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Větrný poryv byl s největší pravděpodobností příčinou pondělní nehody na Břeclavsku, při které skončil nákladní automobil s vlekem částečně mimo silnici. K nehodě došlo na sjezdu dálnice D2, obešla se bez zranění.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda nákladního auta na Břeclavsku

Článek

„Jedu z Komárna, skoro celou cestu mě trápily poryvy větru, v některých místech jsem snad jel i po dvou kolech. A nakonec mě to sfoukne z dálnice pár stovek metrů od domu,“ postěžoval si řidič.

Navzdory komplikaci, která zaměstnala hasiče, ale byl řidič v podstatě spokojený. Nákladní automobil s vlekem se zastavil polovinou soupravy mimo vozovku, byl nakloněný z náspu dálnice, ale naštěstí se nepřevrátil.

Hasiči museli v místě nehody zastavit provoz, auto odtahové služby pomohlo nákladní soupravě zpět na pevnou vozovku.

Podle řidiče se nejspíš silný vítr opřel do vysoké soupravy obepnuté plachtou, když ji měl proti sobě v plné délce. „Do Komárna jsem jel naložený, teď se vracím prázdný, a tak jsem byl pro vítr snadnou hračkou,“ uvedl řidič.

Ten se hned po návratu vozidla zpět na vozovku vydal na poslední kus cesty do svého cíle.

V České republice aktuálně platí výstraha před silným větrem, ten může v nárazech dosahovat rychlosti až 70 km/h, na horách až 110 km/h. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám