Hlavní obsah

Ve vyhořelém alzheimer centru zrovna opravovali plynovou kotelnu

Roztoky
Aktualizováno

Celé čtvrteční dopoledne trávili v ruinách vyhořelého alzheimer centra v Roztokách u Prahy vyšetřovatelé. Soustředili se hlavně na zdevastovanou střechu a podkroví. Požár podle hasičů vypukl ve 4. patře, kde se klienti centra běžně nepohybují. V objektu se opravovala plynová kotelna, policie ani hasiči ale nepotvrdili, že by s tím mohl oheň souviset. Kriminalisté začali případ řešit s podezřením na obecné ohrožení z nedbalosti.

Následky požáru alzheimer centraVideo: Aktu.cz

 
Článek

Na místo požáru dorazili specialisté na elektroinstalace, psovod se psem, který dokáže rozeznat, zda byl požár přiživen například benzínem, a další vyšetřovatelé.

„Prověřujeme všechny verze vzniku požáru. Ten vznikl ve 4. nadzemním patře pod střechou, kam se klienti téměř nedostanou,“ řekl Právu na místě vyšetřovatel středočeských hasičů Libor Pospíšil.

Oběti požáru alzheimer centra našli po šesti hodinách

Krimi

Ačkoli to hasiči ani policie nepotvrdili, oheň by mohl souviset s rekonstrukcí plynové kotelny.

„Ta byla právě v podkroví pod střechou a dělníci tady pracují na jejím přesunu do suterénu. Probíhala tady rekonstrukce kotelny, brousící práce, svářečské práce,“ potvrdil Pospíšil s tím, že se jedná stále pouze o jednu z vyšetřovacích verzí. V době vzniku požáru už tady zřejmě dělníci nebyli.

Mluvčí policie Vlasta Suchánková pak ve čtvrtek odpoledne upřesnila, že její kolegové případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Kriminalisté také prověřují, zda byl objekt zkolaudován k danému účelu, a prověřuje se, jestli v něm bylo tolik lidí, pro kolik byl objekt určen.

Reklama

Výběr článků

Načítám