Hlavní obsah

Ve vězení se oběsil mladý kriminálník

Právo, Novinky, Ivan Blažek, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Věznice v pátek kromě propouštění zaznamenaly i tragickou událost. Jeden z kriminálníků se na Nový rok v podvečer oběsil v Plzni na Borech. Právu to potvrdila krajská policejní mluvčí.

Článek

"V pátek před šestou hodinou večerní byl v cele objeven oběšený třiadvacetiletý muž. Dozorci a odsouzení se jej pokoušeli oživit, protože měl hmatatelný tep," řekla policejní mluvčí Jana Václavová s tím, že muže se nepodařilo oživit ani záchranné službě, která byla na místo přivolána.

Jak uvedla mluvčí věznice Jana Bartošová, muž si vzal život dobrobrovolně, protože celu s ním nikdo další nesdílel.

Muž se rozhodl k odchodu ze života právě v den, kdy v Česku začala platit amnestie. Kvůli změně trestního zákoníku. Jen během pátku tak bylo propuštěno kolem 290 lidí.[celá zpráva]

Umíralo se i ve vězení v Pardubicích

Ve věznici v Pardubicích dnes ráno zemřel osmapadesátiletý vězeň. Lékař pro zjištění příčiny jeho smrti nařídil pitvu. Cizí zavinění vězňovy smrti policie zatím nezjistila. Další okolnosti úmrtí policie vyšetřuje, řekl ČTK operační důstojník pardubické krajské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám