Hlavní obsah

Ve středních Čechách spadli další dva lidé ze skal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ke dvěma případům pádu lidí ze skály musely v neděli odpoledne vzlétnout vrtulníky z Prahy. První z mužů se zřítil ze skály u zříceniny hradu Zbořený Kostelec, druhý pak u Svatého Jana pod Skalou. Za víkend tak jen ve středních Čechách spadli tři lidé ze skály. V sobotu muž nepřežil pád do lomu Velká Amerika.

Muž se zřítil ze skály ve Svatém Janu pod SkalouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K hlášenému pádu muže ze skály u zříceniny hradu Zbořený Kostelec, u stejnojmenné obce na Benešovsku, vyjeli v neděli odpoledne hasiči, policisté i záchranáři. Na místo navíc vzlétly také dva vrtulníky, jeden s hasiči – leteckými záchranáři na palubě – a druhý se zdravotnickými záchranáři.

Hasiči provedli záchranu muže pomocí policejního vrtulníku a následně ho předali do péče záchranářům.

„Muž utrpěl úraz hlavy a po ošetření byl transportován letecky do benešovské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Do lomu Velká Amerika se zřítil muž, na místě zemřel

Krimi
Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Vstup na vyhlídkové místo u Svatého Jana pod Skalou je na vlastní nebezpečí

Krátce poté došlo k dalšímu podobnému úrazu na Berounsku. Muž se tam zřítil ze skály nedaleko Svatého Jana pod Skalou. I v tomto případě hasiči povolali vrtulník se svými kolegy na palubě. Ten ale nakonec nebyl zapotřebí. Lezecká skupina hasičů totiž muže dostala po lanech ze skály dolů, kde ho předala do péče záchranářům.

„Zasahující lékař vyslovil u muže podezření na otřes mozku. Po zaléčení byl přepraven pozemními posádkami do motolské nemocnice,“ doplnila Nováková.

V sobotu došlo v lomu Velká Amerika na Berounsku k dalšímu pádu, tentokrát však s tragickým následkem. Pětadvacetiletý muž zemřel na místě

U hráze přehrady v Brně našli tělo mrtvé ženy

Krimi

Reklama

Související témata:
Svatý Jan pod Skalou

Výběr článků

Načítám