Hlavní obsah

Ve Spolaně čtyřikrát nahlásil bombu. Po měsících ho dopadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřikrát muž z Mělnicka oznámil, že je v chemické továrně Spolana v Neratovicích bomba. Naposledy ve středu ráno se slovy, že společnost zničí. Ještě ten den byl kriminalisty zadržen. Jde o muže, který ve společnosti pracoval.

Policie v areálu Spolany Neratovice prověřovala oznámení o bombě. Video: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Třiatřicetiletý muž od července loňského roku oznamoval na tísňovou linku policistů, že je v továrně Spolana v Neratovicích uložena bomba. Podruhé to zopakoval v září, poté v lednu a naposledy koncem února.

Na odhalení anonyma, který chemickou továrnu dlouhodobě šikanoval, pracoval tým mělnických kriminalistů. A těm se ve středu podařilo po důkladném šetření zjistit, kdo za vším stojí. A ještě ten den byl podezřelý muž policisty zadržen.

„Ve čtvrtek kriminalisté zahájili trestní stíhání zadrženého muže, kterého obvinili z pokračujícího přečinu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až 5letý trest odnětí svobody,“ popsal mluvčí policistů Pavel Truxa.

Spolana Neratovice už počtvrté částečně evakuována. Kdosi opět nahlásil bombu

Krimi

Motivem tohoto jednání podle Truxy bylo, že chtěl zaměstnancům dělat problémy. „Zaměstnancům a svým kolegům chtěl tvořit problémy, občasně tam jako brigádník docházel pracovat,“ popsal Novinkám mluvčí.

Celkově podle nich oznámil uložení nástražného výbušného systému čtyřikrát. Ve středu do telefonu řekl, že Spolanu zničí, a po tomto oznámení rychle zavěsil. Na místo zamířili celkem čtyři psovodi se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání výbušnin.

Středeční několikahodinová prohlídka nakonec vyloučila, že by se bomba nebo jiný nebezpečný materiál v areálu nacházel. Původně 400 evakuovaných se mohlo vrátit zpět do práce.

V Pavlově kanceláři je nastražená bomba, napsal v noci na Hrad. Skončil v poutech

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám