Hlavní obsah

Motorkář předjížděl v zatáčce, srážku s autem na Novojičínsku nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohořílky

U tragické nehody zasahovaly v sobotu moravskoslezské záchranné složky. Dvaapadesátiletý motocyklista tam zahynul při srážce s osobním automobilem. Nehoda se stala v Pohořílkách, což je místní část Fulneku na Novojičínsku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Motocyklista nepřežil srážku s osobním autem. Jeho motorka začala po srážce hořet. Uhasit ji museli hasiči

Článek

„K nehodě záchranáři vyjížděli v sobotu po 13. hodině na silnici spojující Fulnek s Bílovcem. Podle dostupných informací měl motocyklista v zatáčce předjíždět, přičemž se střetl s osobním automobilem jedoucím v protisměru,“ sdělila moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Muž podlehl svým těžkým zraněním na místě nehody, přestože se ho zdravotníci snažili zachránit. „Záchranáři u něj zahájili rozšířenou resuscitaci. Snaha obnovit jeho srdeční činnost byla ale marná,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Do resuscitace se zapojili i hasiči, kteří také uhasili hořící motocykl.

Na Klatovsku boural motorkář, skončil v bezvědomí

Krimi

V autě utrpěli zranění všichni lidé, kteří v něm jeli. Dvě ženy a muž ve věku od osmnácti do pětačtyřiceti let měli středně těžká poranění hrudníku. Po ošetření je záchranáři převezli na úrazovou ambulanci novojičínské nemocnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V autě se zranili tři lidé

Podle mluvčí policie byl výsledek dechové zkoušky u řidičky negativní. Kvůli nehodě byla silnice přibližně tři hodiny uzavřena a policisté odkláněli dopravu. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku. Okolnostmi nehody se policisté nadále zabývají.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák ještě upozornil, že událost ohlásil na tísňovou linku 112 systém e-call z osobního automobilu. „Díky automatickému spojení s operátorem přímo z vozu bylo možné doplnit informace o situaci, vůz rovněž odeslal datovou větou své přesné souřadnice,“ vysvětlil Kozák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám