Hlavní obsah

Ve firmě majitele hokejové Sparty zasahuje protikorupční policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie zasahuje v sídle ČKD Praha DIZ, která se podílela na stavbě tunelu Blanka. Firma patří miliardáři Petru Speychalovi, který je také majitelem hokejového klubu Sparta Praha. Informoval o tom server idnes.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: V sídle ČKD Group zasahuje policie Video: Novinky

 
Článek

„Pracovníci týmu daňové Kobry ve čtvrtek provádějí úkony trestního řízení v rámci případu, kterým se zabývají. Právo na další informace si vyhradilo vrchní státní zastupitelství,“ sdělil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

„Mohu potvrdit, že Vrchní státní zastupitelství v Praze dozoruje tento případ. K probíhajícím úkonům trestního řízení se nebudeme dále vyjadřovat,“ řekla Novinkám vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Auto policie před budovou ČKD Group

Zásah policie nechtěla potvrdit ani vyvrátit, stejně jako nechtěla komentovat případné zadržené či obviněné. Spolu s policií se na akci podílejí celníci a finanční správa.

„Policisté jsou stále v obou našich budovách a provádějí prohlídky. Nemám informace o tom, že by někoho zadrželi, ani čeho se tento zásah týká,“ řekl odpoledne Novinkám mluvčí ČKD Group Jan Rachota.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

K budově ČKD Group přijela také smíšená hlídka policistů a vojáka

Policie prohledává také areál na pražském Bohdalci, kde sídlí celá skupina ČKD Group. Podle reportéra Novinek jsou na místě policisté v civilu a několik uniformovaných mužů. Na parkovišti stojí civilní policejní auta. Z budovy policisté nevynášejí žádné materiály.

Mohou zadržet majetek

Podle serveru podala na firmu finanční správa zajišťovací příkaz. Její pracovníci tak mohou zadržet peníze nebo majetek ČKD Praha DIZ, dokud firma neuhradí částku uvedenou v příkazu. Speychal se prý v posledních měsících zbavoval svého majetku, začátkem roku měl prodat pozemky ve Vysočanech za 400 miliónů korun.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Budova ČKD Group na pražském Bohdalci

Speychala policie zadržela při razii už v září 2014, zásah tehdy souvisel s údajným krácením daní a vydáváním fiktivních faktur. Po podání vysvětlení byl ale podnikatel propuštěn bez obvinění. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Milan Malíček, Právo

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Foto: Archiv, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám