Hlavní obsah

Varnu pervitinu vozil v autě

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Varnu pervitinu objevili v úterý v noci policisté ve vozidle Peugeot mezi olomouckými městskými částmi Slavonín a Nedvězí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Auto odstavené při výjezdu ze Slavonína se jim zdálo být podezřelé a tak se jej rozhodli zkontrolovat," řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Ve voze podle ní policisté našli předměty určené k výrobě psychotropní látky metamfetamin (pervitin) a přípravky obsahující tuto látku. "Kromě toho zajistili u devatenáctiletého muže také 'psaníčko' s drogou," uvedla mluvčí.

Mladík, který již v minulosti páchal  trestnou činnost zejména majetkového charakteru, byl zadržen a umístěn do policejní cely. Bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Byl dán také podnět k jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám