Hlavní obsah

Vařící tekutina popálila dva muže z kafilerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIMOŇ

Vařící tekutina zřejmě z prasklé nádrže ve čtvrtek ráno těžce popálila dva pracovníky Severočeského asanačního podniku Mimoň na Českolipsku. Oba velmi vážně zranění bojují o život v pražské nemocnici.

Foto: Radka Patzáková
Článek

"Oba muži utrpěli vážné opařeniny na více než polovině těla a ve velmi vážném stavu je vrtulník pražské záchranné služby převezl z místa neštěstí přímo do popáleninového centra v Praze," řekla mluvčí liberecké záchranné služby Kristýna Fejfarová.

Neštěstí, které se stalo v závodě asanačního podniku v Ralsku, bylo podle Fejfarové záchranářům nahlášeno v 6:35. "Co se přesně stalo, nevíme, oba muže ale opařila tekutina o teplotě kolem 400 stupňů Celsia," řekla. Než dorazili na místo záchranáři, snažili se oběma postiženým mužům ve věku 60 a 49 let pomoci jejich spolupracovníci. "Poranění byla natolik závažná, že záchranáři hned z místa přivolali vrtulník z Prahy, protože liberecká záchranka létá až od 07:30," dodala Fejfarová.

Vedení asanačního podniku dnes odmítlo k případu sdělit jakékoli informace s tím, že neštěstí vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám