Hlavní obsah

Vánoční vrah zabil a spálil soka a zabral mu byt, dostal 13 let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vánoce jako svátky klidu a míru? V podání dvaačtyřicetiletého kuchaře Jiřího Srnce naopak bezcitná vražda, spálení těla a pak dokonce nastěhování do bytu zavražděného. Srnec po hádce zabil loni v Brně v noci z 25. na 26. prosince svého soka, jeho tělo odvezl za město a zapálil, přičemž si ještě pochvaloval, jak dobře hořelo.

Článek

Brněnský krajský soud ho za to v pátek potrestal 13 lety nejtěžšího vězení, třiadvacetiletá Andrea Bendová, která mu pomohla uklidit stopy, vyvázla s podmínkou.

„Obžalovaný udusil svou oběť zakrytím dýchacích otvorů buď rukou, nebo textilií. Soud neuvěřil tomu, že by byl sám rdoušen. Z jeho strany nešlo ani o žádný útok ve zmatku, přitěžuje mu i způsob, kterým se chtěl zbavit těla,“ vysvětlila trest soudkyně Dana Kancírová. Srncovi hrozilo až 18 let vězení.

Za bydlení sexuální úsluhy

Tragický příběh se začal psát před Vánoci, kdy Bendová i s malým dítětem odešla od svého přítele a azyl jí nabídl soused přes chodbu. Ten býval přes týden pryč, a tak měla Bendová byt jen pro sebe. Pak ale začal majitel bytu prý vyžadovat za bydlení sexuální úsluhy. Žena se v té době přitom stýkala se Srncem, podle jejich slov ale nebyli milenci, jen přátelé s bonusem.

Osudový večer 25. prosince se v bytě potkali všichni tři členové trojúhelníku. Zatímco Bendová se věnovala v pokoji dítěti, oba muži popíjeli. Jenže alkohol s sebou přinesl i útočné výpady a zakrátko ležel majitel bytu na zemi mrtvý.

Začal mě škrtit, když jsem zjistil, že to není legrace, tak jsem ho škrtil také.
odsouzený

„Pili jsme, on mě pak lískl, já ho odstrčil, ležel skoro na zemi a já chtěl jít na záchod. On mě ale stáhl na zem a začal mě škrtit, když jsem zjistil, že to není legrace, tak jsem ho škrtil také,“ zavzpomínal Srnec.

„Slyšela jsem nějaké chrčení a šla jsem do kuchyně. Tam leželo bezvládné tělo a já se Jiřího zeptala, jestli je úplně mrtvý. Přikývl a řekl, že to udělal těmahle rukama. Prý to udělal proto, že na mě vztáhl ruku. Odnesl mrtvolu do auta, já jsem zatím opláchla kapky krve na zemi houbičkou na nádobí. Tělo odvezl a zapálil, když se vrátil, tak říkal, jak dobře hořelo,“ přiznala soudu Bendová.

Tělo později našel náhodný chodec, tou dobou už Bendová na policii nahlásila mužovo zmizení a Srnec se bez okolků nastěhoval do jeho bytu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám