Hlavní obsah

Vandalové v Ostravě sprejují nacistické symboly. Starosta vypsal odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Městská část Ostrava-Jih se potýká s vandaly, kteří opakovaně sprejují hákové kříže na tabule a stromy v ostravském Bělském lese. Starosta městské části Martin Bednář (ANO) za pomoc s dopadením pachatelů vypsal pětitisícovou odměnu. Případem se zabývá i policie.

Foto: Policie ČR

Vandalové tabule, lavičky a stromy barevně posprejovali i nacistickými symboly.

Článek

Vandalové tabule poničili poprvé letos v polovině února. „Teď je to ale v mnohem větším rozsahu. Je zničeno mnohem více tabulí a posprejované hákovými kříži jsou i stromy,“ upozornila mluvčí Ostravy-Jihu Gabriela Godelová.

Případem se zabývá také policie. „Policisté přijali dvě oznámení. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

„V současnosti nemůžeme vyloučit ani potvrdit, že se v obou případech jedná o stejného pachatele,“ dodala Michalíková.

Soud potvrdil podmínku i pro druhého sprejera z Karlova mostu

Krimi

Podle starosty Bednáře radnici došla trpělivost. „Vážím si snahy zaměstnanců společnosti Ostravské městské lesy, kteří se starají o naše zelené srdce obvodu. Snažíme se, aby byl Bělský les příjemným místem k odpočinku. Nesmyslné sprejování nacistických symbolů po všem okolo má za následek nejen finanční náklady na obnovu, ale i zklamání návštěvníků lesa a těch, kteří o les pečují,“ zlobí se starosta nejlidnatější ostravské části.

Dodal, že ti, co škody páchají, se podle něj chovají jako gauneři. „Proto na ně, jako na gaunery, coby soukromá osoba vypisuji odměnu pět tisíc korun za pomoc při jejich dopadení,“ vysvětlil starosta. Zničené tabule opět zrekonstruuje společnost Ostravské městské lesy a zeleň.

Hákové kříže i na stromech

„Zničené edukační tabule se budou opět přelepovat. Někde jsou ale postříkané barvou i rámy, tak ty se musí odvézt do stolárny, kde se musí zbrousit. Chceme tabule co nejdříve nainstalovat zpět do Bělského lesa,“ upřesnila mluvčí Godelová.

Policie našla na D1 migranty v nových autech naložených na kamionech

Krimi

Policie požádala veřejnost, která by ve věci mohla poskytnout jakékoliv informace, ať se obrátí na linku 158, nebo na svou nejbližší policejní služebnu.

Foto: Policie ČR

Vandalové tabule, lavičky a stromy barevně posprejovali i nacistickými symboly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám