Hlavní obsah

V Trnové hořel dětský domov, hasiči evakuovali třicet lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár zasáhl v sobotu ráno dětský domov Delfínek v Trnové na severním Plzeňsku. Osazenstvo zařízení hasiči evakuovali, událost se obešla bez zranění. Začalo hořet po páté, po sedmé byl oheň uhašený. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek s dvanácti kusy techniky.

Požár dětského domovaVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Evakuovali jsme osmadvacet dětí a tři dospělé osoby,“ sdělil operační důstojník zasahujících hasičů. Podle ředitelky domova Heleny Tiché šlo o všechny tamní děti, které jsou ve věku od 1,5 roku do šesti let.

„Museli jsme je probudit, ale kolem viděli spoustu hasičské a záchranářské techniky, tak to brali trochu jako dobrodružství,“ řekla Právu Tichá. „Napřed se shromáždili na zahradě, nyní jsou v objektu místní mateřské školy, kde dostanou i jídlo. A až to bude možné, vrátíme se zpět, objekt naštěstí není nijak zakouřený,“ dodala.

Hořel přízemní prostor o ploše asi dvacet na dvacet metrů v přístavbě z roku 2013. „Jsou tam kanceláře. Oheň vznikl zřejmě v jedné z nich, ale příčinu musí určit vyšetřovatelé,“ uzavřela Tichá.

V České Lípě hořel panelák. Na vině mohli být potkani

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám