Hlavní obsah

V Táboře se v noci ozývaly výbuchy, hořelo v galvanovně

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Přes padesát hasičů s jedenácti cisternami zasahovalo v noci na úterý v areálu firmy Brisk v Táboře. V galvanovně bouchaly chemické látky. Exploze vysklily všechna okna a hasiči museli vyhlásit třetí stupeň poplachu. Nakonec dostali oheň pod kontrolu. Celá událost se obešla bez zranění.

Požár v galvanovně

 
Článek

V areálu začalo hořet před půlnocí. „Po příjezdu táborské profesionální jednotky, došlo ještě před započetím zásahu k několika postupným výbuchům, pravděpodobně vlivem působení vysokých teplot na chemické látky uvnitř,“ popsal mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý.

Požár truhlárny zaměstnal v Praze sedm hasičských jednotek

Krimi

Zdůraznil, že zásah byl složitý kvůli velkému množství chemických látek. V galvanovně se bylo asi šest tun kyselin a stejné množství louhů.

„Kvůli nebezpečným látkám byla povolána chemická laboratoř z Kamenice, která je určena ke zpracování vzorků, určení druhu a měření koncentrací škodlivin v ovzduší,“ zmínil Malý.

„Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v půl třetí ráno a před pátou hodinou byl zcela zlikvidován,“ doplnil Malý s tím, že příčinu vzniku ohně zjišťují experti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám