Hlavní obsah

V Sedleci u Karlových Varů shořela střecha zámečku

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Střecha a patro pod střechou opuštěného zámečku v Sedleci u Karlových Varů podlehlo v pondělí nad ránem plamenům. Při rozsáhlém požáru nebyl podle všeho nikdo zraněn.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Požár zámečku v Sedleci u Karlových Varů

Článek

„Střecha shořela zcela a rovněž vyhořelo patro pod ní,“ popisoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého byl požár zámečku na okraji Sedlece nahlášen v pět hodin ráno.

„Když karlovarští hasiči na místo přijeli, tak už byla celá střecha v plamenech a začala se propadat,“ pokračoval Kasal. „Kvůli tomu mohli hasiči provést průzkum pouze prvního a druhého podlaží zámečku, kde nikoho nenašli,“ dodal mluvčí hasičů.

V půl osmé ráno měli hasiči požár již pod kontrolou. „Oheň se nešíří a hasiči pokračují v rozebírání zbytků střešní konstrukce,“ uvedl Kasal, podle kterého na místě zasahovalo celkem sedm hasičských jednotek. „Včetně dvou hasičských žebříků,“ dodal Kasal s tím, že vedle zámečku je rybník, z kterého hasiči mohli čerpat vodu k hašení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám