Hlavní obsah

U Prahy vzplálo alzheimer centrum, dva lidé zemřeli

• Aktualizováno

Hasiči zasahovali od středečního podvečera v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy, kde vypukl rozsáhlý požár. Zemřeli dva lidé a dalších 55 je zraněno, z toho dva jsou v kritickém stavu. Z budovy hasiči evakuovali desítky lidí zabalených v dekách, některé po žebřících, protože oheň zachvátil horní patro budovy.

V roztockém Alzheimer centru vypukl rozsáhlý požárVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí záchranářů Monika Nováková řekla, že ve 20:30 bylo z budovy evakuováno 56 klientů, personál opustil budovu ještě před příjezdem hasičů. Zraněno je celkem 54 lidí. Dvě těla hasiči objevili v noci při prohledávání objektu. Vevnitř našli také dalšího těžce zraněného člověka.

„Při dohašování a postupu budovou bohužel středočeští hasiči objevili dvě mrtvé osoby a jednu osobu se středně těžkým zraněním, kterou naši záchranáři odvezli sanitou do Oblastní nemocnice Kladno,“ uvedli záchranáři.

Dva lidé jsou v kritickém stavu, dva mají středně těžká zranění a 51 klientů mělo lehčí poranění. Ti byli rozvezeni do okolních nemocnic.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči z plošiny likvidují rozsáhlý požár.

Hasiči po několika hodinách požáru kolem 21:30 vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo téměř 100 hasičů. Požár dostali pod kontrolu kolem čtvrté hodiny ráno, na místě ale stále zasahují.

Proč začalo hořet, není zatím jasné, škoda se odhaduje asi na 70 milionů korun.

Dým byl vidět ze širokého okolí. Hasiči oheň likvidovali z plošin. Oheň zachvátil celé horní patro budovy, z oken šlehaly plameny.

Požár v Domově Alzheimer. Zdroj Pavel Jaňurek, NovinkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Budova je požárem zcela zasažena, v současné chvíli probíhá evakuace klientů za pomoci nastavovacích žebříků – vnějškem budovy, protože vnitřkem to už nejde,“ uvedla po osmé hodině večer mluvčí krajských hasičů Tereza Sýkora Fliegerová. V budově byly podle ní desítky klientů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hořící Domov Alzheimer u Prahy

Na místě byly dva záchranářské vrtulníky i vrtulník s termovizí. Žádný z vážněji zraněných klientů ale nakonec nebyl převezen vrtulníkem, všichni byli přepraveni sanitkami.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči dohašují dům po požáru v Roztokách.

Záchranáři měli podle mluvčí krajské záchranné služby Moniky Novákové na místě sedm posádek a povolali také leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem.

Alzheimer centrum je domovem s pečovatelskou službou a nachází se v ulici Nádražní v Roztokách u Prahy.

Foto: Novinky

Požár v Roztokách u Prahy

Foto: Aktu.cz

Požár v Roztokách u Prahy

Reklama

Výběr článků

Načítám