Hlavní obsah

V přehradě na Karvinsku se utopil 53letý muž

V přehradě Těrlicko na Karvinsku se v pátek odpoledne utopil třiapadesátiletý muž. Než ho vytáhli z vody, byl pod hladinou pět až deset minut. Pomoc mu na místě poskytovali svědci neštěstí s policisty a pak i záchranáři, ale oživit se jim ho nepodařilo. Už v úterý zasahovali záchranáři na Karvinsku u dalšího utonulého muže v Rychvaldě, uvedl mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Když přijali přivolaní záchranáři k muži do Těrlicka, nejevil už žádné známky života.

„Posádka dále pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Ani odborná přednemocniční neodkladná péče však nevedla k obnovení krevního oběhu a zasahující lékařka byla nakonec nucena konstatovat smrt postiženého,” řekl Humpl.

V Rychvaldě si v úterý všimli lidé těla muže, které plavalo na hladině. Humpl řekl, že po vytažení z vody už tělo vykazovalo známky jisté smrti.

Lidé našli v řece v Berouně mrtvého muže

Krimi

Šťastnější konec měl případ tonutí dítěte, ke kterému tento týden vyjížděli záchranáři na Opavsku. Dítě se topilo v bazénu, ale když tam zdravotníci přijeli, bylo při vědomí. Záchranáři je transportovali do nemocnice.

„Na místě je proto varování před přeceňováním vlastních sil při plavání, stejně jako před rizikem nedostatečného dozoru nad malými dětmi v blízkosti vodních ploch a bazénů. Velkým nebezpečím je při koupání a plavání také ovlivnění alkoholem,” řekl Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám